Gemeentelijk Honden Beleid

Aanbevelingen ten aanzien van uitlaat faciliteiten voor hondenbezitters

In bepaalde Randstad gemeenten, bijvoorbeeld IJsselstein, Houten, Nieuwegein of Vianen, bezitten gemiddeld een op de vier huishoudens een hond. Dat houdt in dat de gemeente veel geld aan hondenbelasting ontvangt. Van dit geld zou de gemeente dus vele faciliteiten kunnen aanleggen t.b.v. honden, maar doen ze dat wel?

Voorbeelden van mogelijke voorzieningen:
  • Parallelle uitlaat routes: sommige honden hebben een hekel aan bepaalde honden en kunnen in gevecht raken wanneer ze elkaar ontmoeten. Hiervoor is het handig dat er meerdere wandelroutes zijn, zodat de betreffende hondenbezitters elkaar kunnen ontlopen. Meer hondenpaden zijn prettig voor honden als ze ongestoord zich kunnen bevrijden van hun uitwerpselen.
  • Hekjes rond losloopgebieden: De gemeente is zo vriendelijk geweest om bepaalde gebieden aan te wijzen als losloopgebied waar honden vrijelijk kunnen spelen. Echter, sommige honden zijn erg impulsief en bewegelijk. Daarbij kunnen per ongeluk een drukke straat oprennen en onbedoeld voor gevaarlijke situaties zorgen. Het zou dus wenselijk zijn om losloop gebieden af te zetten aan de straat kant om ongelukken te voorkomen.
  • W.b. hondentoiletten: op zich lijkt dit een goed initiatief, maar het werk slechts voor een beperkt aantal honden, omdat: Sommigen honden durven niet te poepen op een plek waar andere (meer dominante) honden hun geur (in de vorm van urine of uitwerpselen) achterlaten. De meeste honden laten zich niet dwingen om op een precieze plek op een exacte tijd hun behoeftes te doen. Daarvoor zijn lange stroken nodig, of meerdere poepplekken.
  • Groenstroken die niet door andere partijen (zoals kinderen, jongeren of sporters) gebruikt worden, moeten per definitie openbaar zijn voor honden, d.w.z.: honden mogen hierop (los) lopen en hun behoeften doen. Als de verkeerssituatie dat toelaat, dan moeten hier tevens losloopgebieden van gemaakt worden. Hondenbezitters: eis van de gemeente dat zij meerdere plekken afzetten met hekken of hagen, zodat honden hierop vrijelijk kunnen rondrennen. Dit komt ten goede ven hun gezondheid.
  • Paden: sommige groenstroken zijn alleen bereikbaar via fietspaden. Het is raadzaam dat de gemeente ervoor zorgt dat er voetgangerpaden tussen fietspad en groenstrook in komen, zodat hondenbezitters veilig hun hond kunnen uitlaten. Zodoende wordt de verkeerssituatie veiliger voor zowel fietsers of brommers als voor de hond met baasje.

Vuurwerk
Politie, stop de vervelende jongeren die ieder jaar weer veel te vroeg beginnen met het afsteken van vuurwerk. Spreek hun ouders daarop aan! Vele honden durven wekenlang de straat niet op, omdat ze bang zijn voor harde knallen of gillende keukenmeiden.

Levensruimte
Hondenbezitters, bescherm uw lievelingen en kom op voor hun rechten, want zij kunnen dat niet. Honden en andere huisdieren moeten steeds meer concureren met andere doelgroepen w.b. ruimtelijke ordening, zoals: kinderen, jeugd, sport, kunst, schoonheidscommissies etc. Gun uw dier ook levensruimte en protesteer bij gemeente en andere instanties tegen de verdrukking, doordat Nederland steeds overvoller raakt door mensen die alle levensruimte voor zich claimen. Eis ook "kwaliteit van leven" waarbij huisdieren een belangrijke rol spelen!

Grondwet
Veel moderne mensen kiezen voor huisdieren i.p.v. kinderen. Sommige honden zijn beter opgevoed dan menig kind of puber van tegenwoordig! In een samenleving hoort ook plaats ingeruimd te zijn voor dieren. Behoudt groene levensruimte en natuur voor de toekomst. Dat hoort een basisrecht te zijn dat in de grondwet verankerd moet worden!

E-card
Om deze tekst bij jouw eCard mee te versturen, doe het volgende:
Ga naar de Startpagina van STHOPD.net.
Of klik op: "Maak jouw eigen eCard".
Klik in die webpagina op "Toon: Opvoeding & Gezondheid".
Klik dan op: "Lees Artikel: Aanbevelingen ten aanzien van uitlaat faciliteiten voor hondenbezitters".
Kies daarna een afbeelding uit door op de knop "Kies kunst categorie" te klikken.

 

Nou wil de gemeente Vianen ook nog eens 151 (gezonde) bomen gaan kappen in het ooit zo groene en vrije Vianen-West!

 

Naar startpagina van Politieke eCards website

www.sthopd.net

Aangesloten Web sites

Vetrek naar
CPER Gastenboek
Vetrek naar
Online SlideShow
Vetrek naar
STHOPD
geheime ingang
Vetrek naar
MultiMedia Boek
Vetrek naar
R.G.E.S.
Centre for Progressive Evolution of Reality Wise Art Cybernetics Stop Terrible Human OverPopulation Disasters Mental Virus Cybernetics Creative Artist / Web Developer
Email: FEEDBACK at WISART dot NET  R.G.E.S.  Page created: 31-May-2007  Last revised:
Stop Terrible Human OverPopulation Disasters